De toiletdouche c.q. het bidet

Wij vinden het normaal dat we ons op het toilet schoonmaken en reinigen met papier. In veel andere landen wordt dit namelijk anders gedaan.

 

 

Daar wordt bij het reinigen van lichaamsdelen gebruik gemaakt van gewoon water; puur en zonder toevoegingen en daardoor zonder dat er irritaties veroorzaakt worden en dus zonder papier.

Gebruik en toepassing                                              

Veel onbekende dingen willen we ook niet graag uitproberen. We zijn gewoon zo gewend aan toiletpapier dat we niets anders willen, gewoon omdat we niet beter weten. Daar is de laatste jaren toch wat verandering in het komen, door onder meer de toilet douche die men ook steeds meer tijdens vakanties in hotels tegenkomt. Een WC en bidet ineen, waardoor je achterwerk met water schoongemaakt oftewel gespoten wordt. Hierbij zijn de nieuwste en modernste technieken toegepast en het heeft een ingebouwde waterpomp waardoor er altijd voldoende waterdruk is. De zitting kan op vrijwel alle betaande toiletten geplaatst worden zonder al te moeilijke aanpassingen. Het enige belangrijke is de aanwezigheid van een aansluiting voor water en elektriciteit, zodat het water eventueel kan worden opgewarmd.

Werking en reiniging        
                                                                                                                  De werking is simpel. Door op een knop te drukken zal er een douche arm te voorschijn komen om met warm water het reinigende werk te gaan doen. De waterkracht kan eenvoudig worden aangepast en ingesteld. De douche-arm wordt wanneer hij in werking komt, automatisch gereinigd. Na gebruik zal de arm weer gereinigd worden en schoongemaakt worden met water. De deksel en de zitting kunnen makkelijk verwijderd worden om schoon te maken. Daarna zijn beide weer zeer eenvoudig te monteren. Zelfs de douchekop kun je verwijderen wanneer je deze wilt vervangen of schoonmaken.

Extra mogelijkheden en opties           

· Douchestraal. Dit is de basis functie en deze kan ingesteld worden op temperatuur, druk en positie.
· De oscillerende douchestraal. De douche arm zal heen en weer bewegen voor een extra grondige reiniging die geen enkele onzuiverheid zal achterlaten.
· De pulserende massagestraal. Een heerlijke aangename en ontspannende straal die het onderlichaam van eventuele problemen kan ontdoen of verzachten.
· De Lady Douche. Dit is een functie speciaal voor de vrouw. Met een speciale douchekop reinig je met een zachte straal de buitenzijde van de vagina. Deze functie zorgt naast het dagelijks gebruik ook voor een optimale hygiëne en frisheid bij menstruatie.
· Föhn. Na de douche zal automatisch een warme luchtstroom in werking treden en je droog maken. Ook de temperatuur van de föhn kan aangepast worden.
· Soft Closing. De deksel en zitting werken met een soft closing mechanisme wat betekent dat deze altijd langzaam en zacht automatisch dicht zullen vallen na gebruik.