Het nemen van een stortdouche

Een stortdouche lijkt veel op een regen douche, alleen wordt bij een stort douche meer water in korte tijd geproduceerd. Denk qua effect aan het verschil tussen regen en een stortbui!

 

 

Gebruik na de sauna                                                                      

Vaak wordt een stortdouche gebruikt nadat men in een hete sauna heeft gezeten, en om dan echt goed af te koelen wordt er dan gebruik gemaakt van koud water. Dit heeft een soort van schrikeffect op je huid, maar zorgt voor een optimaal resultaat. Bij sommige sauna’s heb je een stortdouche in de vorm van een emmer. Deze wordt met meestal koud water gevuld en hier kan men onder gaan staan waarna men aan het touw van de emmer trekt, zodat deze ineens over je heen kiepert. De stortdouche zorgt er dus voor dat er veel water in korte tijd wordt gebruikt, en helaas ook verspild. Maak dus zo kort mogelijk gebruik van en stap dan over op een normale douche.    

Soorten stortdouche                                                                          

Een stort douche dient op de goede hoogte te hangen, meestal is dit rond de 210 cm. Ze zijn in diverse modellen en vormen zoals rond, vierkant of rechthoekig, te verkrijgen en er zit zeker wel een model of stijl bij, die bij jouw badkamer past.