De weldaad van een stoomdouche

De laatste jaren wint de stoomdouche aan populariteit in de Nederlandse badkamers. Dit is niet zo vreemd omdat deze een verkwikkend en zuiverend effect op het menselijk lichaam heeft.

 De oude Romeinen maakten al gebruik van stoombaden, waarvan nog resten te bezichtigen zijn. Daarnaast zijn stoombaden in vele culturen terug te vinden, zoals bij de indianen tot in Scandinavië. Dit artikel beschrijft de hedendaagse variant en geeft informatie over modellen en eigenschappen.

Effect op de gezondheid
Zoals gezegd heeft een stoomdouche een verkwikkend effect op lichaam en geest. Daarnaast kan het geregeld nemen ervan het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam versterken, de bloedsomloop stabiliseren en het lichaam ontgiften door afvalstoffen simpelweg uit te zweten. Bij spierpijn of een flinke verkoudheid biedt het nemen van een stoomdouche ook uitkomst. De huid zal schoner en zachter gaan aanvoelen en er langer jong uit blijven zien. De gemiddelde temperatuur ligt overigens tussen 40 tot 45 graden bij een luchtvochtigheid van 100%.

Modellen en budget
Afhankelijk van het te besteden budget zijn er verschillende modellen beschikbaar. Sommige hebben geïntegreerde lichtelementen die rustgevende kleureffecten geven, terwijl andere modellen een aromabox hebben welke door middel van etherische oliën heerlijke geuren kan afscheiden. Daarnaast zijn er uitvoeringen welke voorzien zijn van radio of cd speler, zodat u tijdens het nemen van een stoomdouche kunt genieten van uw favoriete muziek.

Meestgestelde vragen
• Bij de meest gestelde vragen staat vaak de vraag of er extra aanpassingen aan de badkamer gedaan moeten worden, op nummer 1. Het antwoord is hierop: nee. Alle benodigdheden  worden bij aankoop meegeleverd, zoals de koud en warm water leiding en flexibele afvoerslang, die ervoor zorgt dat het afvoerputje altijd bereikt kan worden.
• Een andere veel voorkomende vraag is meestal of de stoomdouche ook zelf gemonteerd kan worden. Het antwoord hierop is: ja. Dit apparaat wordt normaliter compleet thuis afgeleverd met Nederlandse handleiding om hem in elkaar te zetten. Sommige cabines hoeven zelfs niet te worden afgekit, omdat het zogenaamde plug en play modellen zijn.