Een stoomcabine voor comfort en gezondheid

Een stoomcabine zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel, vooral na bijvoorbeeld een drukke werkdag of na een inspannende sportwedstrijd.

 

Wat doet een stoomcabine?
Een stoomcabine zorgt voor veel verlichting bij pijnlijke spieren, botten of gewrichten en daarnaast is het prettig voor je huid. Je huid wordt namelijk gereinigd door de stoom en de warmte, en nieuwe huidcellen worden beter aangemaakt. Ben je verkouden of heb je de griep, dan maakt de stoom de luchtwegen vrij en zorgt ervoor dat je weer vrijer kunt ademen. Prettig dus voor zowel lichaam als geest. Ook kun je een stoomcabine kopen waar je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van een aantal therapieën. Zo heb je aromatherapie waarbij er olie wordt toegevoegd en waardoor je de heerlijkste geuren om je heen hebt of lichttherapie waarbij er met verschillende kleuren licht wordt gewerkt. Beide geven een zeer ontspannen gevoel.

Modellen en kwaliteit
Wil je een stoomcabine kopen dan heb je keuze genoeg. Extra mogelijkheden zijn mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel het keurmerk. De keurmerken zijn te herkennen aan vermeldingen als TUV en CE. Informeer daarnaast ook zeker naar de service en de garantie.

Gebruik en gezondheid                                                                                                                                                                                                                               Een stoomcabine kan uiteraard het gehele jaar door gebruikt worden. Toch wordt er vaker in de koudere en nattere maanden gebruik van gemaakt, dit omdat je lichaam dan meer te verduren heeft door de kou en neerslag. Stomen zorgt er dan voor dat je lichaam meer weerstand opbouwt, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes zoals bijvoorbeeld verkoudheid en griep. Ook mensen met pijnlijke botten en reuma hebben tijdens de koudere en nattere maanden meer last van hun kwalen, dus het stomen is dan ook een mooie manier om de pijn en klachten te verminderen. Ook is het belangrijk om je lichaam ook eens wat rust te geven. Doe dus een kuur van een aantal dagen en sla dan ook eens een paar dagen over. Je lichaam kan zo weer een beetje tot rust komen waarna het gebruik van de stoomcabine weer opnieuw zijn heilzame werking op je lichaam kan loslaten en je je zeker weer als herboren zult voelen.