Een RVS douche voor de mooie uitstraling

In tegenstelling tot vroeger zijn douches in veel verschillende designs en van meerdere materialen te krijgen. Velen houden van luxe en zeker in de badkamer, omdat dit een plek is waar men moet kunnen relaxen.

 

Wanneer men kiest voor strak en modern in de badkamer, dan is het beste materiaal dat dit waar kan maken RVS. Dit materiaal wordt tegenwoordig heel erg veel gebruikt, alhoewel het al langer op de markt is. Het is mede populair omdat het heel sterk is en een moderne look uitstraalt.

RVS, een mooie legering
RVS is een afkorting voor roestvast staal, naast de beter bekende afkorting roestvrij staal. Het is een mengsel van een aantal metalen, hoofdzakelijk chroom, koolstof en ijzer, en is geen recente uitvinding maar bestaat al een tijdje. In augustus 1913 werd het eerste roestvrije staal gegoten. Dat is dus inmiddels alweer bijna 100 jaar geleden en Harry Brearly is de enige echte uitvinder van roestvrij staal. Maar wat nu juist het vreemde is, is dat roestvrij staal wel degelijk kan roesten door metalen die zich in het oppervlak kunnen nestelen. Wat belangrijk is als je met roestvrij staal werkt, is dat je geen gereedschappen gebruikt die gemaakt zijn van staal en dat je het rvs goed schoonmaakt nadat al het werk verricht is. Zo voorkom je dat het gaat roesten.