De verfrissing van een regendouche

Een trend op het gebied van badkamers is tegenwoordig de regen douche, waarbij het door de afmeting en straalvorming van de douchekop lijkt alsof je buiten in een regenbui staat, en dit leidt tot een heerlijk en aangenaam gevoel.   

 

Een nieuwe douche ervaring                                                                                                                                        Een regendouche moet zeker 210 cm hoog hangen en de aansluiting bij de wand zit dan ook zeker 10 cm hoger. Er wordt meestal gebruik gemaakt van een plafondsteun van 20 cm. Bij hoge plafonds is het overigens lastiger om die schoon te maken en een wandaansluiting is dan een betere keuze. Een regendouche wordt gevoed met veel water, dus het water moet ook weer goed weg kunnen lopen. De meeste sifons laten maar 30 liter per minuut door, dus let hierop bij het gebruik of zorg voor een sifon met grotere capaciteit. 

Verschillende modellen en prijzen                                                                                                                                                                                                                            Een regen douche is te verkrijgen in diverse modellen. Rond, vierkant, rechthoekig en zelfs driehoekige varianten zijn verkrijgbaar. Voor ieders smaak is er dus wel een leuk model verkrijgbaar. De prijs kan van zo’n 250 euro wel oplopen tot 1500 euro of zelfs nog meer. De meeste uitvoeringen kunnen ingesteld worden op verschillende waterstanden. De stralen kunnen aangepast worden van zacht naar hard. Zo heb je bijvoorbeeld de straalstand normaal, massage, champagne, nevel en jet. Wil je dus gewoon heerlijk douchen of liever genieten van een ontspannende massage, dan is dit zeker mogelijk met een regendouche. 

Geuren en kleuren ervaren                                                                                                                                                                                                                 Sommige modellen beschikken over de mogelijkheid om in geuren en kleuren te ontspannen. Dit betekent dat er heerlijke geuren verspreid kunnen worden of dat het licht in de douche van kleur verandert, hetgeen kan zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel.