Het gemak van de inloopdouche

Vanwege het grote gemak of het fraai uitziende uiterlijk wordt er steeds vaker gekozen voor een inloopdouche. De naam zegt het al; het is een douche waar je zo in kunt lopen zonder douchebak en met de afvoer gewoon in de bodem.

 

De inloopdouche wordt direct op de vloer geplaatst, heeft geen deur en kan wel of niet over zijwanden beschikken. Vooral voor oudere mensen of mensen die slechter ter been zijn, is dit erg makkelijk. Ze hoeven bij het in- en uitstappen niet te letten op een uitstekende bak en zo worden dus ongelukken voorkomen. Ook is dit ergh gemakkelijk voor rolstoelgebruikers. Kenmerkend is ook dat de grond wat schuin afloopt, zodat het water naar een afvoergootje wordt geleid en van daaruit zo naar het afvoerputje wordt geleid en dus snel wordt afgevoerd. 

Opties en mogelijkheden

Wil je toch graag panelen zodat je een beetje beschut staat, dan kun je kiezen voor vrijstaande modellen. Deze zijn te krijgen in rechte of gebogen vorm en in verschillende formaten. Je kunt je inloopdouche ook zo groot maken als je wilt en mogelijk is in je badkamer. Ook de plek kun jezelf bepalen. De panelen zijn zeer eenvoudig te plaatsen en het profiel kan vaak een schuinstand van zo’n 15 cm compenseren. Een steun aan de bovenkant van het paneel zorgt voor een veilige verbinding tussen de muur en het paneel. Omdat de panelen meestal glad zijn, zijn ze zeer goed schoon te houden. 

Een verkwikkende wellnessdouche nemen   

Een inloopdouche kan men gemakkelijk in een groter formaat dan normaal kiezen en dus bestaat er ook de mogelijkheid voor meerdere douchekoppen. Ook wordt er dan vaak voor het aanbrengen van een douchekolom gekozen, die meer functies dan een gewone douche biedt. De extra straalmogelijkheid zorgt voor een heerlijke en ontspannende massage!