De mogelijkheid van een douche in de caravan

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de caravan op vakantie te gaan. Op campings zijn vaak gemeenschappelijke douches te vinden. Veel mensen maken hier gebruik van, met als gevolg een lange wachttijd en helaas vaak ook veel viezigheid.

Daarom is het fijn om een eigen douche in de caravan te hebben, zodat je ook niet in de lange rij voor de gemeenschappelijke douches hoeft te wachten. 

De caravan als tweede huis
Lange tijd werd de caravan niet als luxe gezien, maar tegenwoordig kan men ook hele moderne uitvoeringen kopen die voorzien zijn van vele snufjes en luxe. Veel modellen  zijn voorzien van een toilet, verwarming, warm water, vloerverwarming en een koelkast met ingebouwde vriezer. Ook hebben de meeste nieuwere caravans een douche, waardoor je geen gebruik meer hoeft te maken van de gemeenschappelijke voorzieningen op de camping.

Aantal tips en advies
Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij een douche voor in de caravan. Het is prettig om een verwarmingssysteem te hebben met ingebouwde boiler. Een boiler van ongeveer 10 liter is overigens groot genoeg. Zorg dat je een douchegordijn ophangt dat lang genoeg is, want als het niet lang genoeg is, dan wordt de rest van de ruimte helemaal nat door het spetteren van het water.  Wat ook erg handig is, is een elektrische dakventilator. Tijdens een warme douche komt er veel waterdamp vrij. Als je nu ervoor de ventilator aanzet, komt er vrijwel geen waterdamp vrij tijdens het douchen. Zo beslaan de toiletruimte en ook de spiegel niet, en dat bespaart je een hoop schoonmaakwerk.