Een verkwikkende buitendouche

Wat is er nu lekkerder en rustgevender dan in de natuur douchen? Je kunt dan de geur van de bomen en het gras opsnuiven, het getjilp van de vogels horen en hoog in de lucht de wolken bekijken. De buitendouche is natuurlijk wel seizoensgebonden!

De privacy bij een buitendouche
Veel buitendouches bieden evenveel privacy als de modellen in de badkamer, maar geven je toch het gevoel dat je vrij in de natuur staat. Deze hebben dan een wand die onder een bepaalde hoek staat, en welke jou naar buiten laat kijken maar niemand anders naar binnen laat kijken. Dit geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid, maar toch ook weer een beschermd gevoel.

Gebruikte materialen
De meeste buitendouches zijn gemaakt van kunststof. Om je het ultieme natuur gevoel te geven, kun je het beste kiezen voor hout. Deze natuurlijke materie geeft een bepaalde geur af in combinatie met water en veel mensen kiezen dan ook voor deze optie vanwege het ultieme buitengevoel. Ook heb je uitvoeringen die gemaakt zijn van andere materialen, zoals koper en rvs.
 
Het plaatsen in de tuin
De buitendouche is makkelijk in de tuin te plaatsen en te installeren; de meeste modellen moeten met een aantal schroeven vast gemaakt worden op een harde vaste ondergrond, zoals een grote harde tegel van het terras. Andere buitendouches kun je met een grondpen zo in de grond steken en deze zijn dan dus ook erg makkelijk te verplaatsen. Uitvoeringen die je met schroeven vast moet maken zijn ook makkelijk te verplaatsen, maar dit levert wat meer werk op. Een goede plek is overigens precies naast het zwembad of jacuzzi, wanneer aanwezig. Zo kun je je voordat je het water in gaat en als je het water uit gaat, even snel of uitgebreid afspoelen.

Ontwerp en vormgeving
Er zijn vele verschillende uitvoeringen qua ontwerp en materiaalgebruik.Denk aan wel of geen wand, rvs, kunststof of hout. De meeste hebben overigens een grote douchekop, ook wel regendouche genoemd. Dit betekent dat het net lijkt alsof je in
de regen staat doordat er veel dikke stralen water op je lichaam vallen. Dit geeft dan weer een heerlijk masserend en rustgevend gevoel.