Douche soorten

Hier vindt u nuttige informatie over diverse soorten douches en douchecabines.

Bij de keuze voor de aanschaf van een bad of douche kan men ook kiezen voor de combinatie van douche en bad ineen.

 

 De laatste jaren wint de stoomdouche aan populariteit in de Nederlandse badkamers. Dit is niet zo vreemd omdat deze een verkwikkend en zuiverend effect op het menselijk lichaam heeft.

 Een stoomcabine zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel, vooral na bijvoorbeeld een drukke werkdag of na een inspannende sportwedstrijd.

 In de zomermaanden gaan veel Nederlanders op vakantie. Erg populair is het vakantie vieren op een camping. Een nadeel op een camping is voor velen echter wel dat je de douches met alle andere bezoekers moet delen.

 Veel Nederlanders kiezen ervoor om met de caravan op vakantie te gaan. Op campings zijn vaak gemeenschappelijke douches te vinden. Veel mensen maken hier gebruik van, met als gevolg een lange wachttijd en helaas vaak ook veel viezigheid.Tijdens evenementen, wedstrijden of op een bouwplaats zie je wel vaker van die wagens staan met daarin sanitaire voorzieningen zoals toiletten en douches.

 

 Een stortdouche lijkt veel op een regen douche, alleen wordt bij een stort douche meer water in korte tijd geproduceerd. Denk qua effect aan het verschil tussen regen en een stortbui!

 

 Vanwege het grote gemak of het fraai uitziende uiterlijk wordt er steeds vaker gekozen voor een inloopdouche. De naam zegt het al; het is een douche waar je zo in kunt lopen zonder douchebak en met de afvoer gewoon in de bodem.

 Een trend op het gebied van badkamers is tegenwoordig de regen douche, waarbij het door de afmeting en straalvorming van de douchekop lijkt alsof je buiten in een regenbui staat, en dit leidt tot een heerlijk en aangenaam gevoel.   In tegenstelling tot vroeger zijn douches in veel verschillende designs en van meerdere materialen te krijgen. Velen houden van luxe en zeker in de badkamer, omdat dit een plek is waar men moet kunnen relaxen.

 Wat is er nu lekkerder en rustgevender dan in de natuur douchen? Je kunt dan de geur van de bomen en het gras opsnuiven, het getjilp van de vogels horen en hoog in de lucht de wolken bekijken. De buitendouche is natuurlijk wel seizoensgebonden!Wij vinden het normaal dat we ons op het toilet schoonmaken en reinigen met papier. In veel andere landen wordt dit namelijk anders gedaan.

 

 Wie kent het niet? Je staat onder de douche en je wordt niet helemaal nat. Je wenst eigenlijk dat er in je douche een stortbui plaatsvindt, zodat je zonder te bewegen helemaal nat wordt.