Het gebruik van een thermostaat douchekraan

Een thermostaat douchekraan is een handige en veilige oplossing voor bad en douche. Anders dan met een draaiknop- of een mengkraan is met een thermostaatkraan de kans op veel te heet water zeer klein, een goede beveiliging dus.

 

Toepassing en werking 

Met een thermostaat douchekraan kan de watertemperatuur van te voren worden vastgesteld, zodat met alleen een draai de juiste watertemperatuur wordt verkregen. Ook is er de mogelijkheid om de temperatuur bij te stellen naar boven en beneden. Ze heb je snel en eenvoudig de juiste temperatuur.

Veiligheid tijdens het gebruik                

Een thermostaat douchekraan heeft een erg goede veiligheid. Zo blijft bij de meeste modellen de buitenkant koel zodat je je niet kunt verbranden hieraan. Ook zit er een extra veiligheid op, zodat de knop niet zomaar voorbij een bepaalde temperatuur gedraaid kan worden; vaak is dit 38 graden. Wil je toch de temperatuur verhogen, dan is dit met een handigheidje eenvoudig aan te passen. Meestal moet je een knop wat indrukken zodat de kraan gedraaid kan worden. Zeker een belangrijke factor als je kinderen hebt, zodat ze niet zomaar de knop kunnen verdraaien en naar een hogere temperatuur toe gaan zonder zich daar echt bewust van te zijn. Kijk dus bij aanschaf of het model dat je wilt aanschaffen hieraan voldoet. Zo ben je gegarandeerd van een goede veiligheid op dit gebied.

Een laag energiegebruik

Een extra mooie bijkomstigheid bij is de energiezuinigheid. Zo spaar je dus ook nog eens op je energierekening. Een thermostaat douchekraan laat alleen water door met een temperatuur die van te voren is ingesteld. Hierdoor voorkom je verspilling door de kraan te laten lopen en te wachten tot het water warm genoeg is.