De keuze voor een douche kraan

Tegenwoordig ligt bij het verbouwen van je badkamer de nadruk op functionaliteit en design. Waren er eerst alleen gewone draaiknop mengkranen, tegenwoordig zijn ze er in allerlei uitvoeringen.

 

 

 

Van mengkranen met LED verlichting en met invloed van Swarovski tot hoekige en organische kranen. Thermosstatische kranen zijn al jaren ingeburgerd. Maar vergeet vooral niet de gewone mengkraan, die doet gewoon waar hij voor gemaakt is. Hij mengt de koude en warme waterstroom, niet meer en niet minder.

 

Een Hans Grohe douche kraan
Tegenwoordig heb je veel fabrikanten op dit gebied en een grote en bekende speler in sanitair is Hansgrohe. Het bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, straalt vakmanschap en precisie uit. Het bedrijf is overgenomen door Masco Corporation uit de VS. Maar de familie Grohe heeft nog steeds een belang in het bedrijf, dat twee verschillende lijnen aanbiedt, waarbij je kunt kiezen uit ronde vormen of strakke lijnen. Daarnaast worden er  4 verschillende prijsklassen gehanteerd.

 

De design douche kraan
Wil je eigen stijl doorvoeren in je badkamer, dan is Axor een mogelijkheid. Deze lijn wordt ontworpen door top designers, dus je hebt de keus uit verschillende designs van klassiek tot trendy.  Niet alleen de kranen zijn design, ook de accessoires zijn design. Alles is tot in detail uitgevoerd en met zorg samengesteld. Niet voor niks dat Hansgrohe zijn technische kennis en kwaliteit er aan verleent. Axor betekent letterlijk gouden water en het enige wat ontbreekt is dat er vloeibaar goud uit de kranen stroomt.

 

Een douche kraan van Ideal Standard
Dit bedrijf werd in 1880 opgericht als verwarmingsbedrijf. Binnen vijf jaar kwam er een sanitairdivisie bij. De eerste fabriek in Europa werd in 1903 geopend in het Franse Dole. Uit deze tijd stamt ook de naam American Standard. Ideal Standard is ook degene die de porseleinen en keramische schijven heeft geïntroduceerd. Na een aantal jaren van overnames, waaronder het Nederlandse Venlo Sanitair, is Ideal Standard uitgegroeid tot marktleider. Andere bekende merken die toebehoren aan Ideal Standard, zijn het Franse Porcher en het Duitse Jado. Ideal Standard heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Zo hoog, dat een eigen servicedienst paraat staat in Nederland, hetgeen ontstaan is  doordat ze Venlo Sanitair hebben overgenomen. Door deze eigen dienst kan men steeds de klanten snel en efficiënt te woord staan. Voor kranen geldt dat ze 5 jaar garantie geven op onderdelen, waarbij het eerste jaar geen arbeidsloon en voorrijkosten berekend worden. Voor keramiek en baden geldt een garantie van 25 jaar. Als je kiest voor een innovatief en kwalitatief hoogwaardig product, dan is Ideal Standard een ideale keus.

 

Hier ziet u een filmpje over thermostatische douchekranen.