Een douche gordijn voor ieder bad of douche

Tegenwoordig zijn er veel leuke douchegordijnen te koop en er zijn zelfs heuse design uitvoeringen in de handel.

 

Keuze uit diverse maten
Veel douche gordijnen zijn leverbaar in de standaard lengtemaat van twee meter, maar wel in verschillende breedtematen. Normaal is de breedtemaat 180 cm. Deze maat is royaal voor een normale douche instap of bad. Heb je een kleinere doucheruimte dan kun je al volstaan met een model van 120 cm breedte. Je kunt ook voor een uitvoering met een breedte van 240 cm kiezen als je een halfvrijstaand bad of een driekwarts douchebak hebt.

Het materiaal en zijn kenmerken
Het materiaal kan verschillend zijn, maar meestal wordt gecoat pvc of textiel gebruikt. Deze textiel is er ook nog in verschillende varianten, namelijk in polyester, katoen/polyester en polyamide.  Polyamide gordijnen kunnen waterafstotend afgewerkt zijn of zelfs waterproof gecoat zijn.

Tips en trucs bij toepassing
De levensduur van een douchegordijn kun je verlengen door de doucheruimte goed te luchten of te ventileren. Doe je dit niet goed, dan krijg je al snel van die vieze vlekken. Dit is ook op te lossen door het even in de wasmachine te doen met een beetje azijn, waarna het weer schoon is. Een ander voordeel van goede ventilatie is dat je gordijn mooi recht blijft hangen. Lukt dit toch niet, dan kun je een model kopen met in de zoom van de onderkant lood, maar meestal zijn deze wel duurder. Uiteraard kun je dit zelf ook maken. Let er ook op om na het douchen het gordijn open te laten, want met een goede ventilatie in de badkamer is het dan zo droog. Regelmatig wassen is ook van belang om het mooi schoon en hygiënisch te houden.

Keuze betreffende design en print 
Door de grote keuze in dessins kun je je eigen touch aan je badkamer geven. Romantisch voor de sfeer, speels voor de kids of trendy. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er en zelfs van je favoriete foto kun je er een laten maken. Nieuw is het paraplu systeem, een systeem dat je volledig weg kunt klappen, en wat ruimtebesparend werkt en waarbij er geen bevestigingsstangen nodig zijn.

Pimp your bath
Niet alleen de gordijnen kun je naar wens kopen, want er is ook een verscheidenheid aan stangen en haken. Dan kun je dat mooie gordijn tenminste met flair ophangen, dus met een bijpassende stang en haken. Wil je niet meteen een grote uitgave doen door je badkamer te verbouwen, dan kun je met nieuw badtextiel, een nieuwe badmat en wat mooie accessoires je badkamer helemaal jouw sfeer geven.