Een Solar douche voor in de tuin

Wanneer de zomer begint en de dagen weer een stuk langer zijn, kunnen we hopelijk genieten van de warme zonnestralen die op onze huid terecht komen. Hoe prettig is het dan niet om ook een Solar douche te hebben.

 

Deze wordt buiten in de tuin geplaatst en je kunt er lekker onder afkoelen, maar ook is deze handig om te gebruiken voordat je bijvoorbeeld in je zwembad of jacuzzi gaat en daarna. De Solar is overigens heel handig en zeer zuinig in gebruik.

Een lagere energie rekening
Een Solar douche is een tuindouche en een musthave in combinatie met een zwembad of een jacuzzi. Hij werkt op zonne-energie en heeft daarom alleen maar een koudwater reservoir nodig. Het water wordt door de zon opgewarmd. Het makkelijkste is om de Solar op de tuinslang aan te sluiten. In de tank wordt het koude water verwarmd door de zon en na ongeveer een half uurtje is het water in deze tank goed opgewarmd en kun je al genieten van een warme douche in de tuin. Het hete water uit de tank kun je mengen met het koude water uit de tuinslang, totdat er aangenaam warme stralen uit komen. Het water kan tot wel 50 °C heet worden. Vrijwel alle Solar douches hebben een mooi strak design en nemen niet veel plaats in beslag.

Hoe plaats ik de Solar in de tuin?
Als er één ding niet moeilijk is, dan is dat het plaatsen van een solar douche. Het beste is het om de onderkant van de douche vast te schroeven op een vaste ondergrond of vast te zetten met een grondpen in het gazon. Meestal zijn de schroeven en de pluggen die je nodig hebt om de douche vast te zetten, bij het pakket inbegrepen.