Een Sealskin douche voor elke badkamer

Wie kent het niet, het logo met de zeehond. Als je sanitair gaat kopen dan zie je veel artikelen met dit logo, dus van Sealskin.

 

 

Of het een douchegordijn of badtextiel is, het is vaak van dit merk.

Bekijk hier de 2010 productpresentatie van Sealskin.

 

De historie van het merk
Weinig mensen weten dat Sealskin een van oorsprong Nederlands bedrijf is. Om precies te zijn komt het bedrijf uit Waalwijk, waar in 1740 Gerrit van Loon een leerhandel begon en leverancier voor binnen- en buitenlandse schoenenindustrie werd. Door de jaren en eeuwen heen breidde het bedrijf haar activiteiten uit. De schoenenhandel werd minder en men ging zich meer toeleggen op het sanitair. Koude materialen zoals glas, aluminium, metaal en kunststof kwamen meer in de plaats van het leer en zo vormde zich steeds meer het bedrijf van Loon/Sealskin tot 1986 toen de Coram Group het overnam. Nu heeft het bedrijf ruim 2000 retail klanten in binnen- en buitenland.

Een Sealskin douche zet de puntjes op de i
Ga je voor kwaliteit, dan koop je Sealskin. Het merk is wel wat duurder dan vergelijkbare artikelen, maar men mikt ook meer op het midden- en hogere segment. Er is een brede keus in sanitair producten, van simpele douchebakken tot luxe cabines, baden en zelfs whirlpools. Naast de grote producten biedt men ook de lijn Bath & Home Fashion aan. Denk daarbij aan badtextiel zoals douchegordijn en badmatten. Natuurlijk is alles in vele dessins te verkrijgen en biedt men ook het bevestigingsmateriaal aan.

Ultiem douchecomfort
Ook bij Sealskin wordt gedacht aan het milieu en de toekomst. Met het oog op duurzaamheid verkoopt men de Ultimate Shower X-perience, kortweg USX genoemd. Dit is puur genieten en toch energie en water besparen. Gemiddeld verbruik je tijdens een douchebeurt ongeveer 60 liter water en je doet er  8 minuten over. Met de USX verbruik je de helft van het water en bespaar je 55% op de energie en waterkosten, waardoor bij een gezin het voordeel op kan lopen tot wel meer dan 400 euro! De truc is dat er een slim recyclesysteem is ingebouwd in de USX. Zonder dure uitbreidingen aan je CV-installatie, kan de USX tot wel 50 liter water per minuut leveren. Van powerdouche tot verfrissende regendouche, zijmodellen en massageuitvoeringen, alles is mogelijk.

Onderhoud en de producten hiervoor
Natuurlijk wil je dat je douche er mooi blijft uitzien en daarvoor heeft men een aantal producten. De glaswanden kun je natuurlijk ook met een doek schoonmaken; daarbij een beetje schoonmaakazijn en een raamwisser en je bent al goed op weg. Maar Sealskin heeft voor zijn producten een speciale reiniger ontwikkeld. Deze reiniger zorgt ervoor dat er op het glas geen kalk kan ontstaan omdat de reiniger zich aan het poreuze glasoppervlak hecht. Daardoor wordt alles opgevuld en krijgt kalk geen kans. Let wel, het voorkomt geen kalk maar het maakt het reinigen eenvoudiger.