De douchecabine van de Gamma

Gamma is een grote bouwmarkt en heeft vestigingen door heel Nederland en België. Het assortiment is zeer breed en veelzijdig en voor elke klus, binnen of buiten, kunt u bij deze winkel terecht.

 

De relatief lage prijzen zijn voor veel klanten een aantrekkelijke bijkomstigheid. Naast het zeer ruime aanbod van artikelen, heeft Gamma ook tal van services, u kunt bijvoorbeeld een kluscontainer of aanhangwagen huren. Ook kunt u hout gratis op maat laten zagen en verf laten mengen om die ene unieke kleur te verkrijgen. Verder kunt u gereedschap huren en uw aankopen thuis laten bezorgen. De echte doe-het-zelver zal zich helemaal in zijn of haar element voelen in deze enorme bouwmarkt.

Een douchecabine bij Gamma uitzoeken
Een douchecabine van Gamma is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens makkelijk zelf te monteren. Men heeft ze in verschillende prijsklassen en verschillende materialen.
U kunt kiezen voor de meest goedkope en eenvoudige uitvoering, zoals de kunstglazen acryl hoek instapcabine die past op elke bak van 80x80 cm of 90x90 cm. Verder is er een enorm aanbod in glazen modellen. Deze zijn allemaal voorzien van veiligheidsglas tussen de 3 en 6 mm en verkrijgbaar in verschillende vormen en uitvoeringen. Ook heeft deze bouwmarkt douchecabines die behandeld zijn met Magicglass. Magicglass is een behandelingsmethode van het glas die vuil- en waterafstotend werkt. Deze methode werkt tussen de vijf en tien jaar en houdt uw douchecabine veel langer mooi.

Plaatsen en monteren
Er zijn een aantal punten waar u op moet letten wanneer u gaat monteren.
· Zo moeten de vloeren en wanden goed waterdicht zijn.
· Er moet een goede waterafvoer zijn en het natte gedeelte van de badkamer moet goed zijn afgebakend van de rest van uw badkamer of doucheruimte.
· Een douchecabine wordt in de meeste gevallen op een douchebak geplaatst. Deze kan ingebouwd worden of als opbouw op de vloer komen. Het meest praktisch is de opbouwcabine.
· Let er bij het plaatsen wel op dat u genoeg ruimte overhoudt onder de bak voor een sifon.
· Een metalen douchebak vereist ook een goede aarding. Ook de kranen en leidingen die in contact staan met de bak moeten voorzien zijn van een aarding.
· De afwerking is erg belangrijk en het beste gebruikt u een schimmelwerende sanitairkit om de cabine geheel waterdicht te maken. Water dat kan weglekken kan een enorme schade betekenen. Sommige cabines hebben aan de onderkant gootjes en deze verhinderen dat er vuil- en zeepresten in de profielen blijven zitten.  Heeft uw model deze gootjes niet, dan is het verstandig de profielen regelmatig schoon te maken, dit om te voorkomen dat u problemen krijgt met het openen en sluiten van de deuren.