Zelf een douche bouwen

Wat is er nu lekkerder dan even onder een warme douche springen zodra je ‘s avonds laat van het werk thuis komt? Precies... niks!


 


 


Even alle stress van je af spoelen en alle problemen vergeten.Heb je er geen en wil je ook kunnen genieten van een douche naast je bad, dan weet je na het lezen van dit artikel meer over hoe je een douche moet bouwen en op welke belangrijke punten je moet letten.


Enkele aandachtspunten bij het bouwen
Het bouwen van een douche is geen al te moeilijke klus. Als je van het douchegordijn af wil zijn, dan kun je het beste gewoon een mooie douchewand in de winkel kopen. Dit is een goedkope oplossing en bespaart je veel werk. Ook kun je zelf een wand opbouwen van gasbetonblokken. Dit is een geschikt materiaal en de blokken kun je gewoon betegelen. Twee andere aandachtspunten zijn de douchebak en de afvoer.


De douchebak en de afvoer
De bak wordt meestal geplaatst op een driepoot. Zo wordt hij goed ondersteund, dat is erg belangrijk. Als dit niet het geval is, dan ligt de bak niet horizontaal en dat is erg vervelend natuurlijk. De randen van de bak grenzen aan de gasbetonblokken, zodat deze ook steun hebben. De hoeken en wandaansluitingen moeten extra stevig zijn. Dit doe je door ze goed vast te zetten met kit zodat er een elastische verbinding ontstaat. De kit die het meest geschikt is voor het afwerken van de badkamer is de sanitairkit. De afvoer moet goed aangesloten worden. Is dit niet het geval dan kunnen er verstoppingen ontstaan, bacteriën en schimmels kunnen zich gaan vormen wat de gezondheid schaadt en het kan tot een lekkage leiden. Het kost aardig wat geld om deze problemen te verhelpen, dus zorg dat je de afvoer in één keer goed aansluit. KIjk hier voor informatie over badkamer schoonmaken.


Zelf aan de slag
Een douche bouwen is niet zo moeilijk, je moet wel twee linkerhanden hebben en zorgen dat je de juiste materialen gebruikt en alles netjes afwerkt, zodat er geen lekkages en andere ongewenste problemen kunnen ontstaan. Als je materialen gaat halen kun je je laten adviseren door een medewerker van bijvoorbeeld een bouwmarkt of sanitairzaak. Die weten er vaak heel veel vanaf en geven je goede adviezen. Mocht je verder nog met onbeantwoorde vragen zitten, dan kun je het internet raadplegen. Op internet vind je verschillende forums waar mensen hun vraag kunnen stellen. Deze worden beantwoord door mensen die er het nodige vanaf weten. Verder staan er verscheidene handleidingen op internet die geschreven zijn door experts op dit gebied.


Bekijk hier een instructie filmpje over het zelf bouwen van een douche.