De wand douche

Er zijn een aantal verschillende douche systemen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de wat nieuwere plafondmodellen, maar ook nog steeds voor de wanddouche, die met een stang aan de wand vast zit.

Kenmerken van een variabele wand douche

De wanddouche kan makkelijk qua hoogte versteld worden en hoger of lager gezet worden door middel van schuiven. De douchekop zit met een knop vastgedraaid op de gewenste hoogte. Wil je het verstellen en hoger of lager zetten, dan draai je de knop los en verschuif je de kop door hem hoger of lager op de stang te schuiven. Daarna kun je hem simpel weer vastdraaien. Bij het aanbrengen van een wanddouche, is het wel zeer belangrijk dat deze goed en stevig geïnstalleerd wordt aan de muur. Omdat deze verschuifbaar is, zal de stang meer te verduren hebben dan bij een vaste uitvoering. Ook wordt er meer aan getrokken, omdat je de handsproeier los kunt gebruiken. Deze wordt dan steeds uit de houder genomen en dan weer terug geklikt in de houder. Zorg dus voor een zeer stevige montage.

De vaste wandmodellen                                                                

Er is de laatste jaren meer keuze gekomen op het gebied van wanddouches. Zo kun je nu ook kiezen voor een vast model dat je niet af kunt nemen of kunt verstellen in hoogte. Je kunt deze dus niet gebruiken als hand sproeier of verschuiven naar de gewenste hoogte.   

Een douche kolom of paneel?   

Bij de aanschaf van een vaste wand douche wordt er tegenwoordig steeds meer gekozen voor de wat luxere modellen. Deze hebben ook wel de naam douchekolom of paneel. Dit systeem wordt aan de muur vastgemaakt waarbij de douche kop bovenaan vast zit. Het is mogelijk om de straal harder of zachter te zetten en vaak hebben ze ook nog extra straalstanden. Een extra bijkomstigheid is dat deze modellen ook vaak beschikken over een aantal straal jets. Deze stralen worden uit de kolom of het paneel geschoten en zorgen zo voor een heerlijke ontspannende massage. Ook deze stralen zijn weer in te stellen op harder of zachter. Bij deze uitvoeringen zijn uiteraard ook nog meer extra opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld lichttherapie of aromatherapie. Je hebt zo dus een heerlijk ontspanningscenter in huis.