Aandachtspunten bij een glazen douchedeur

De populairiteit van de glazen douchedeur is de laatste jaren enorm gestegen. Vooral de modellen die gemaakt zijn van hardglas oftewel veiligheidsglas zijn momenteel erg populair.

 

 

Eigenschappen van de glazen douchedeur

De doorzichtigheid van het glas zorgt voor een mooi geheel met de rest van de badkamer. Zo kun je dus ook gewoon het motief op de badkamermuur in de douche laten doorlopen, omdat dit dus gewoon zichtbaar zal zijn. Een glazen douchedeur zorgt ook voor een mooi ruimtelijk effect in de badkamer.    

Het onderhoud van de glazen douchedeur      

Een glazen douchedeur ziet er natuurlijk mooi uit. Helaas vergt het wel veel onderhoud en schoonmaakwerk. Aandachtspunten op dit gebied zijn onder meer:
· Je kunt kiezen voor clearglass dat de viezigheid afstoot waardoor je dus minder schoonmaakwerk hebt.
· Bij gebruik van gewoon glas zul je toch zien dat je heel wat moet doen om de mooie heldere look te behouden. Zeep- en kalkresten zijn al gauw te zien op het glas, of nestelen zich tussen de profielen.
o Nu zijn er wel al glazen modellen waar je makkelijk het profiel van kunt verwijderen en het zo dus apart schoon kunt maken.
o Het glas blijft uiteraard het belangrijkst. Regelmatig schoonmaken en schoonhouden is hierbij noodzakelijk om het mooi helder te houden. Je kunt het beste na iedere douchebeurt de glazen deur drogen met een wisser en een katoenen doek. Maak ook de profielen droog na het douchen. Probeer ook om regelmatig na het douchen de deur even met schoon water na te spoelen. Zo zijn de ergste zeepresten verdwenen en hechten ze zich minder snel op de deur.
· Behandel de glazen deur altijd op een zachte manier. Gebruik zeker geen schurende of bijtende middelen. Deze zullen het glas en de profielen aantasten. Schoonmaakazijn kun je wel gebruiken voor het verwijderen van kalk. Pas hiermee wel op als je aluminium profielen hebt. Spoel altijd na met schoon water. De leverancier kan je overigens ook adviseren welke schoonmaakmiddelen het beste zijn en kan je deze vaak ook leveren.