De douchewand en de badkamer

Een douchewand wordt gebruikt als spatscherm, want het houdt het water tegen en zorgt dat het in de doucheruimte blijft. Zo voorkom je dat er water in de rest van je badkamer komt.

 

 

Het opspattende water zal namelijk tegen de douchewand aankomen en zo weer in de douchebak terecht komen, waarna het dan via de afvoer weer afgevoerd wordt.  Door de verschillende designs en ontwerpen is het ook een sfeerbepaler in je badkamer. Ze worden van verschillend materiaal gemaakt. Het meeste wordt er gekozen voor hardglas, dat ook wel veiligheidsglas wordt genoemd en wat betekent dat het dus stevig en veilig is en zeker tegen een stootje kan. Kunststofglas is ook mogelijk. De profieldikte kun je zelf kiezen; wil je een dun profiel of liever een dik en zelfs profielloos is mogelijk tegenwoordig. Profielen zijn vaak zilverkleurig of aluminiumkleurig.         

                                                                               
De soorten en modellen  

Een douchewand kun je als maatwerk krijgen zodat deze altijd in je badkamer zal passen. Natuurlijk zijn ook standaard modellen te krijgen, zoals de hoekinstap, rond, vierkant en rechthoekig. Vaak wordt er gekozen voor een mooie heldere en transparante wand, want dit zorgt voor een ruimtelijk effect en zo lijkt het of je badkamer veel groter is. De wand is zowel op een douchebak te plaatsen als op de grond. Vooral bij inloopdouches worden ze direct op de vloer geplaatst.

De mogelijkheid van vrijstaande wanden  

Er zijn ook vrijstaande douchewanden, waarnee je de douche zo groot kunt maken als je maar wilt. De wanden kunnen er zo omheen geplaatst worden en zorgen zo voor de nodige beschutting. Je kunt ze plaatsen tot aan het plafond of maar tot halverwege, net zoals je zelf graag wilt.