De afscheiding door een douchescherm

Om je badkamer zo droog en schoon mogelijk te houden, kies je natuurlijk voor een goede afscheiding tussen de douche en de rest van je badkamer.

 

 

Deze moet passend zijn en zorgen dat er geen water of spatjes buiten de douche komen. Je kunt dan op zoek gaan naar het juiste douchescherm dat bij jouw badkamer past.

Soorten doucheschermen

Om de douche en de rest van je badkamer af te scheiden, kun je kiezen voor een gordijn, wand of deur. Welke keuze je gaat maken ligt aan jezelf, dus denk daarom goed na wat je wilt en kijk ook zeker naar de voor- en nadelen van de verschillende mogelijke doucheschermen.

Mogelijkheden van douchegordijnen

Iedereen kent natuurlijk de bekende douchegordijnen. Deze zijn te krijgen in alle kleuren, motieven en maten en zorgen vaak voor een fleurige uitstraling van je badkamer. Wel heeft het gebruik ervan ook zijn nadelen. Zo komt er nog geregeld veel water door, omdat het gordijn te kort is of over de douchebak hangt en zo dus het water langs het gordijn toch op de vloer terecht komt. Ook de schoonmaak ervan is niet altijd makkelijk, want veel blijft er namelijk op plakken, zoals bijvoorbeeld zeep of haartjes.

Douchewand                                                                                                                          Een douchewand wordt meestal in glas geleverd en vormt een geheel met de douche. Zo zal het water langs de wand weer de bak inlopen en dus netjes afgevoerd worden zonder dat de rest van je badkamer nat wordt. Ze zijn in diverse modellen en maten te krijgen en kunnen zelfs als maatwerk, dus in de gewenste maat geleverd worden.

Plaatsen douchedeur  

Een andere goede optie is het plaatsen van een douche deur. Deze zijn in veel verschillende soorten en modellen te krijgen. Zo heb je de schuifmodellen en de draaimodellen. Beide zijn ideaal als je weinig ruimte hebt in je badkamer. De deuren kunnen aan elkaar worden aangesloten door middel van magneten. Zo kan er geen water uit en loopt het water via de deuren weer gewoon in de douchebak en wordt het keurig afgevoerd.