Informatie over douchedeuren

Er wordt steeds vaker voor douchedeuren gekozen en op dit gebied zijn er verschillende mogelijkheden, waarbij je keuze wel af zal hangen van de mogelijkheden die de douche biedt.

 

 

De schuif douchedeuren
Heb je weinig ruimte dan zijn douchedeuren die je kunt schuiven een goede keuze. Deze kunnen gewoon opzij geschoven worden en draaien dus niet naar binnen of buiten toe. Een nadeel ervan is wel dat zich voornamelijk tussen de schuifpanelen kalk en vuilresten opstapelen. Deze zijn dus niet zo gemakkelijk schoon te houden. Sommige merken hebben daarop ingespeeld en hebben uitvoeringen ontworpen die bij het onderste profiel los te halen zijn en die je zo dus makkelijker schoon kunt maken.       

De keuze voor draai douchedeuren
Draaideuren kun je zowel naar binnen als naar buiten draaien. Heb je maar weinig bewegingsruimte in je badkamer, dan is ook dit een goede keuze. 

Andere soorten deuren
De schuif- en draaideuren zijn de meest voorkomende modellen omdat ze makkelijk zijn en ruimtebesparend. Wil je liever wat anders, dan zijn er ook nog de vleugel-, vouw-, harmonica- en natuurlijk de gewone openslaande deur. Een vouw- en harmonicadeur zijn vrijwel hetzelfde. De naam zegt het al; ze lijken op een gevouwen blad of een harmonica en worden zogezegd open en dicht gevouwen. Een vleugeldeur heeft weer een heel ander effect en heeft de nodige ruimte nodig, want deze gaat in plaats van zijwaarts omhoog open. De optie is er om voor schuin omhoog te kiezen of voor recht omhoog. Voor alle deuren gedlt dat je in verband met het schoonmaakgemak het beste kunt kiezen voor antikalkglas zodat je minder onderhoud hebt. Zorg ook dat de deuren goed op elkaar aansluiten of op de rest van de douche, zodat het water niet uit de douche zal lopen maar via de deur weer in de douchebak terecht komt en zo dus netjes afgevoerd wordt.