De douchebak en zijn kenmerken

Douchebakken zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en afmetingen. Ze worden gemaakt van verschillende soorten materialen, zoals keramiek, plaatstaal of kunststof.

 

De bekendste vormen zijn de vierkante douchebakken die verkijgbaar zijn in de afmetingen 70x70, 80x80 of 90x90cm.

Eigenschappen van een douchebak 

Tegenwoordig zijn douchebakken te krijgen in vele vormen, zoals ronde, rechthoekige, ovale of driehoekige modellen. Er zijn ook bakken die gebruikt worden als kinderbadje, voetbad of als ze groot genoeg zijn als een klein ligbad. Wil je zelf de installatie verzorgen, zorg dan dat je weet wat je doet. Het is van groot belang dat de waterafvoer naar het putje goed verloopt en dus niet een totaal andere kant oploopt. Informeer dus goed over hoe je het moet gaan aanpakken, want als het eenmaal ligt is het moeilijk om alles weer los te krijgen. Heb je er minder verstand van, dan kun je het beter door de echte vakman laten doen want dan weet je zeker dat het goed gebeurt en je later geen problemen krijgt zoals een overstroming in je badkamer.  

De gladheid van de douchebak      

Zoals wel bekend zal zijn, is de ondergrond van een douchebak vaak erg glad. Je kunt daarom al kiezen voor een uitvoering met antislip erin. Zo is de ondergrond minder glad en sta je steviger. Heb je al een douchebak, dan kun je kiezen om er alsnog een antislip mat in te leggen of kiezen voor antislip stickers. Een antislip mat dien je wel stevig aan te drukken, anders is er de kans dat deze zo nu en dan alsnog los kan schieten. Voordeel is wel dat je een antislipmat los kunt halen en zo kunt schoonmaken. Antislipstickers zitten vast op de ondergrond en kun je dus niet verwijderen. Ze zijn dus ook veel moeilijker schoon te maken.  

Schoonmaak douchebak                                                        

Regelmatige schoonmaak van de douchebak is erg belangrijk. Doe je dit niet goed of grondig, dan zal er zeker kalkaanslag komen of zullen er zeepresten vastkoeken waardoor het dus erg glad wordt en zelfs gevaarlijk om te douchen. 

Mogelijke verkooppunten     

Men kan terecht bij winkels in sanitair en bij bouwmarkten, zoals bij Sealskin, Whirlpool, Badkamermarkt en Badkamerconcurrent.