Kenmerken van een douche schuifdeur

Je wilt natuurlijk dat je douche tijdens het douchen niet overloopt en zo alles een natte kliederboel wordt. Dit kan voorkomen worden met onder meer een douche schuifdeur.

 

Met de keuze voor bepaalde schuifdeuren kun je je eigen doucheopstelling maken. Ze zijn in iedere badkamer te plaatsen en passen bij iedere stijl. Omdat ze van glas zijn gemaakt, kun je de muur van de douche gewoon laten doorlopen met de rest van de badkamer. Zo blijft alles een mooi geheel. Een schuifdeur kun je plaatsen op een douchebak, maar is ook te plaatsen op een tegelvloer.     

Ruimtebesparing en overige kenmerken                                                                                                                                                                                                                       Voordelen van een douche schuifdeur is dat het ruimtebesparend werkt en dat ze beschermen tegen spattend water. Zo blijft alles goed droog buiten je douche. Ze zijn meestal voorzien van aluminium magneetsluitingen, zodat ze goed afsluiten en er dus geen water door kan. Ook hebben ze vaak antikalk glas, ook wel clearglass genoemd. Zo blijft je glas altijd schoon en wordt het vuil afgeweerd en is je douche dus eenvoudig schoon te houden. De profielen zijn vaak te verkrijgen in chroom, aluminium, pergamon en wit. Vaak hebben deze deuren de standaardmaat van 190 cm hoog en zijn ze tweedelig. Een schuifdeur ziet er veel mooier en strakker uit dan bijvoorbeeld een douchegordijn en is daarnaast veel beter schoon te houden. Het schoonhouden is overigens zeer belangrijk. Ook al wordt er gebruik gemaakt van clearglass, zorg er wel voor dat het tussen de profielen goed schoon blijft. Dit zijn lastige plekjes om bij te komen, maar ze moeten zeker worden bijgehouden zodat de deuren goed blijven functioneren. Bij veel schuifdeuren is dit moeilijk, aangezien het profiel meestal vast zit. Toch zijn er ook modellen waarbij je het profiel makkelijk kunt verwijderen, waardoor je dus makkelijk bij deze moeilijke plekjes kunt komen. 

Het materiaal van de profielen                                                                                                                              Dat de deur normaliter van glas is, staat vast, maar de keuze voor het materiaal van het profiel kun je vaak zelf nog maken. Deze kunnen gemaakt worden van bijvoorbeeld chroom, aluminium of kunststof. Alle drie ook vrij makkelijk in onderhoud, al zul je bij chroom wel wat meer werk moeten doen om het mooi glanzend te houden. Dit neemt dus wat meer tijd in beslag en je hebt er ook vaker speciaal schoonmaakmiddel voor nodig, zoals een goede chroom spray.