De douche kolom als verfraaiing van de badkamer

Tegenwoordig wordt douchen gezien als een relaxte en ontspannen bezigheid. Op het gebied van douchen is de laatste jaren dan ook zeer veel veranderd en er zijn enorm veel mogelijkheden op de markt gekomen.

 

Bij het douchen gaat het tegenwoordig dus niet alleen meer om de reinigende werking, maar ook om het ontspannende effect. Het is heerlijk om na een drukke werkdag de spanningen van je af te spoelen onder een douche kolom.

Mogelijkheden douchekolom

Een douche kolom biedt extra mogelijkheden. Hij wordt net als een douchestang aan de muur vastgemaakt. De kolom bevat extra opties zoals massagestralen die je kunt verstellen of harder of zachter kunt laten gaan. Zo word je tijdens het douchen heerlijk gemasseerd door de stralen, hetgeen je kunt vergelijken met de stralen die ook in bubbelbaden voorkomen, alleen spuit hier dus het water direct uit de kolom. Je ondervindt dus het heerlijke effect van een masserende werking. Voor mensen die niet zo goed ter been zijn, zijn er ook kolommen te krijgen waar een stoeltje in gebouwd is. Zo kun je heerlijk zittend van een massage genieten. Zelfs een heerlijke voetmassage is mogelijk, evenals de mogelijkheid om te douchen met ontspannend licht of heerlijke geuren of het luisteren naar je favoriete muziek.   

Grootte douchekolom                                 

De grootte van je badkamer bepaalt natuurlijk ook welke douche kolom je kunt kiezen en voor sommige extra opties zoals een stoeltje, heb je een wat groter exemplaar nodig.